ИсторияЛичностиСтраната

Млади възрожденци с отличия в конкурси по повод 149 години от гибелта на Васил Левски

Членове на клуб „ Млад възрожденец“ при НЧ „ Съзнание 1894“ в Асеновци взеха участие в четири конкурса, посветени на 149 години от гибелта на Апостола, съобщават от читалището. Осем младежи се състезаваха с участници от цялата страна. Клуб „ Млад възрожденец“ спечели трето призово място в онлайн викторина, организирана от НЧ „ Н.Й. Вапцаров“ в Тутракан.
В проведения конкурс „Поклон, Апостоле! Безсмъртие и свобода!“, организиран от Община Мизия в раздел Литературно творчество, Асие Фикрет (ІІ възрастова група) и Нелина Михайлова (ІІІ възрастова група) спечелиха Първо място и награди, а Стефка Йорданова се класира на Трето място в раздел литературно творчество (проза).
Следващият конкурс, в който участваха младите творци, е за литературно творба „Писмо до Левски“, организиран от НЧ „ Васил Левски“ в Климент, община Карлово. Нелина Михайлова отново е на първо място с поезия, а Асие Фикрет печели специалната награда за проза.
Йордан Костов спечели грамота и награда от конкурса “Един Апостол умира, друг се ражда…“, организиран от Исторически музей Белоградчик.

Подобни новини

Back to top button