Водещи новиниНПООбществоСтраната

Включете се в кампании, чрез които се помага на украински бежанци

Банка ДСК и Фондация BCause започнаха дарителска кампания в помощ на бежанците, потърсили спасение в България, и на пострадалите от войната в Украйна. Отворена е специална дарителска сметка на името на Фондация BCause. Фондацията ще разпределя помощта в координация с българските и украински благотворителни организации, които работят на терен в двете държави.

ДСК се обръща към служителите си, клиентите си и партньорите си с призив да подкрепят кампанията.

Освен това, Банка ДСК въведе облекчени условия за украински граждани за откриване на разплащателна сметка и банкова карта от Банка ДСК. Научете повече за това.

Можете да помогнете, като дарите избрана от Вас сума по:

Сметка: BG27STSA93000028830235

Бенефициент: Фондация Бикоуз в полза на благотворителността

Основание: В помощ на Украйна

За какво ще бъдат използвани събраните средства?

Хуманитарна помощ за бежанците в България.

Дори и намерили подслон, бежанците имат нужда от всичко необходимо за оцеляване:

  • Режийни разходи – ток и вода за тези, които са настанени в частни квартири;
  • Средства за ежедневни нужди – храна, санитарни материали, лекарства включително облекло, обувки. За децата – памперси, детски храни и др.;
  • Подкрепа на образователни инициативи – курсове по български език за деца и възрастни хора и подкрепа за започване на работа;
  • Психологическа помощ на руски или украински език.

За пострадалите от войната в Украйна.

Въпреки че някои успяват да напуснат Украйна, все още има много хора, които остават в страната. За тях са необходими:

  • Лекарства, кръвоспиращи, превързочни материали, консерви с храна, спални чували, термо одеяла, термо бельо, зарядни, памперси и детски храни.
  • Хуманитарна помощ за хронично болни хора, нуждаещи се от специфични грижи – храни и лекарства. За децата в Украйна – противовирусни и други лекарства, превързочни материали, хранителни пакети, дрехи и стоки от първа необходимост, памперси, сухо мляко.

Фондация КОНКОРДИЯ България приема бежанци от Украйна, потърсили подкрепа и защита в България! Във връзка с това организираме кампания Дарете сега за бежанците от Украйна! в Platformata.bg, в която искаме да съберем 10 000 лв. С тях ще осигуряваме всичко, от което хората имат нужда: спокойна и защитена среда; възможност да си починат от стреса, който преживяват и да намерят начин да продължат напред, информират от неправителствената организация.

В КОНКОРДИЯ България имаме подготвени 22 места, които предвиждаме, че скоро ще бъдат запълнени и планираме да предоставим още. При нас бежанците от войната получават напълно безвъзмездно подслон, храна, административно съдействие, емоционална и психологическа подкрепа и всичко, което е необходимо за спокойния им престой. До момента сме подслонили и подкрепили 25 човека. За всяко семейство престоят е различен, като динамиката на дневна база е голяма.

Грижата за хората, бягащи от войната при нас възлиза на 50 лв. на ден на човек. Всеки, настанен има възможност да получи и първоначален личен пакет, който включва хигиенни материали и комплект дрехи според конкретните нужди, който възлиза на стойност 45 лв.

„Надяваме се до седмица да се върнем в Украйна“ споделиха с нас хората от първото семейство от Украйна, което настанихме при нас.

Подкрепете хората от Украйна, които бягат от войната и търсят спокойна и сигурна среда тук, в България!

За повече информация: Зорница Симеонова, експерт комуникации, Фондация КОНКОРДИЯ България, e-mail: [email protected], тел. 0888885188

Подобни новини

Back to top button