ЕкологияКлиматСтраната

Продължава да е студено за март

Каква Първа пролет да очакваме

Тази вечер от запад на изток ще завали дъжд. Вятърът ще е слаб от южна четвърт, но през нощта ще се обърне от север. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат положителни, а максималните слабо ще се понижат.От четвъртък до неделя от север и североизток над Източна България ще прониква по-студен въздух. Облачността ще е променлива, през почивните дни до значителна. На места ще превалява сляб дъжд и сняг. Минималните температури ще се понижат до минс шест минус един градуса. Максималните температури също ще се понижават.

Според климатолога проф. Георги Рачев, до 23 март сутрешните температури у нас ще бъдат отрицателни. От екрана на национална телевизия преди няколко дни той каза, че не смее да прогнозира колко дни след Първа пролет ще настъпи истинската пролет.

Синоптикът Петър Янков, който още през януари даде „смразяваща“ прогноза за първия пролетен месец, също предвижда, че астрономическата пролет ще настъпи с валежи. Захлаждането ще забави пролетта и истинската пролет ще настъпи след 25 март, допълва той.

Специалистите предполагат, че месец март ще се окаже по-студен от обичайното.

Подобни новини

Back to top button