ОбществоПравоПроблеми

Адвокат Екимджиев: При работеща прокуратура Борисов щеше да е арестуван преди години

Aко в България имаше работеща прокуратура, арестът на Бойко Борисов трябваше да се случи преди години, коментира тази сутрин правозащитният адвокат Михаил Екимджиев по повод ареста на бившия премиер.

Според него към момента вече Бойко Борисов може и да има фактическо обвинение. „Не знаем дали е имало налице ситуация по неотложност, но представете си, ако МВР беше решило да действа стандартно с предварително разрешение от Специализирания съд. На първата минута Иван Гешев щеше да знае това, на втората минута Бойко Борисов щеше да знае това и вече можеше Борисов да е в Дубай или Сърбия. Можеше и да бъдат укрити доказателства“, каза още Екимджиев.

Той съобщи също, че с него снощи в 22:41 часа е разговаряла Менда Стоянова, за която също се появи информация от МВР, че е задържана. По думите му тя го е потърсила, защото знае, че Екимджиев се занимава с дела пред съда в Страсбург. „Това злепоставяне, това безобразие, което снощи се случваше с оповестяване на факта, че е арестувана, това наистина е проблем с презумпцията за невиновност и с репутация, личен живот и т.н.“, каза Екимджиев.

Снимка: БГНЕС

Подобни новини

Back to top button