ЗдравеНаукаОбразование

Започва Юбилейната двадесета международна научна конференция за студенти и млади лекари

Юбилейната двадесета конференция за студенти и млади лекари (MDSC) се е превърнала в емблема на МУ-Плевен като значим международен студентски форум, който се откроява всяка година с интересно мото. Тази година то е: „Destination: The Doctor’s Beautiful Mind“. Участниците са над 300, привлечени от възможността да се включат в 10 практически семинара и да се срещнат с 12 водещи чуждестранни учени, които ще изнесат пленарни лекции. По повод юбилейното издание на форума,  научната програма ще завърши със специална секция „Ветерани“, която включва лекции на първите студенти, вече утвърдени специалисти и учени, по чиято идея се е зародила конференцията в Плевен. Сред тях е ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Добромир Димитров.

Конференцията стартира на 16 октомври 2023 г. в Телекомуникационен ендоскопски център с превърналото се в традиционно есенно училище по иновации в медицината. Темите, които ще бъдат разгледани в програмата на юбилейната двадесета конференция, са: Съдебна медицина, Образна диагностика, Пластична хирургия и други, обхващащи различни сфери на медицината и фармацията.

Официалното откриване на Юбилейна двадесета международна научна конференция за студенти и млади лекари е на 17 октомври 2023 г. в 16:00 ч в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния ендоскопски център. Международният студентски форум ще стартира с тържествена церемония по присъждане на почетното звание Доктор хонорис кауза на проф. д-р Цветомир Луканов, един от най-успешните хирурзи в Германия, Началник на Отделението по детска сърдечна хирургия при Университетска болница – Хайделберг. Проф. Луканов е възпитаник на плевенската Алма Матер.  След церемонията той ще изнесе академична лекция за аудиторията.

Лекторите, които ще вземат участие в тазгодишното издание на международна научна конференция за студенти и млади лекари, са водещи учени от страната и чужбина: проф. д-р Цветомир Луканов, Хайделберг, Германия; проф. д-р Филипе Гризхабер, Хайделберг, Германия; проф. Кун Жо, Китай; д-р Кеничиро Хасуми, Токио, Япония; проф. д-р Фабрис Дедуи, Париж, Франция; проф. д-р Катаржина Брочек, Варшава, Полша; д-р Патра Вейюд, Англия и д-р Еми Редман, Англия.

Повече информация можете да намерите на сайта на Конференцията: http://mdsc.mu-pleven.bg/index.php/en/.

Подобни новини

Back to top button