ИзкуствоСтраната

Най-високи отличия за малки плевенски художници в Националния конкурс за весела рисунка

Малките художници от Арт школа „Колорит“ в Плевен спечелиха най-високите отличия на 25-тия Национален конкурс за весела рисунка „Малките нашенци“, информира ръководителят на „Колорит“ Майя Ананиева. Конкурсът е част от Чудомировите празници 2022 в Община Казанлък.

Носител на Специална награда за най-малък художник е четиригодишната Гергана Йорданова. Тя спечели престижното отличие, което е над всички награди и единствено в конкурса, със своята рисунка “Весело момиче“, изпълнена с маслени пастели. Шестгодишната Велина Данова грабна Първа награда и Златен медал в първа възрастова група за творбата си „Весело слънце“. Седемгодишната Радост Рангелова е с Първа награда и Златен медал във втора възрастова група за пастелната си рисунка „Лъв в цирка“. Първа награда и Златен медал в трета възрастова група завоюва единадесетгодишната Лилия Янкова с пастелната творба “Клоун“. Носител на Трета награда и бронзов медал е Румен Косташки за рисунката си „Цирк“, изпълнена с маслени пастели.
Ръководителят на арт школа „Колорит“ Майя Ананиева споделя, че това е изключителен успех за децата на школа „Колорит“ и за нея като арт педагог, който носи радост и вдъхновение. Конкурсът е организиран от Община Казанлък, Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Общинския детски комплекс в Казанлък.

Подобни новини

Back to top button