ОбществоПолитика

Председателят на Общински съвет – Плевен се срещна с генералния консул на Република Турция

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев се срещна днес с генералния консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю. Визитата на дипломата в Плевен е първата официална от назначението му на този пост през април миналата година. От името на местната власт Мартин Митев приветства госта и представи накратко Плевен, икономиката на града, образованието, културата и туризма.

„Плевен е град с история, традиции и потенциал и ще се радвам доброто двустранно сътрудничество на регионално ниво да продължи да се развива. Градът ни е шестият по големина в страната, тук е и една от най-сериозните турски инвестиции в лицето на фирма „Сартен“. Плевен е сред градовете и с най-добре развито здравеопазване – на територията ни се намира един от четирите медицински университета, в който се обучават и много турски студенти. Тези млади кадри имат възможност за реализация и развитие в съществуващите в града няколко високотехнологични болници“, посочи Мартин Митев. Председателят на Общинския съвет акцентира и на добрите партньорски отношения между Плевен и побратимения турски град Бурса, както и на желанието това дългогодишно приятелство да се развива и надгражда.

От своя страна Н. Пр. Корхан Кюнгерю благодари за добрата съвместна работа и изрази надежда, че всички планове за ползотворно партньорство ще бъдат изпълнени с волята на двете страни и в духа на съществуващото дългогодишно приятелство. „Ние напълно подкрепяме и сме за увеличаване на турските инвестиции в Плевен. В тази връзка планираме и последваща визита, заедно с търговското ни аташе и среща с представители на Търговско-промишлената палата. Идеята ни е при тази следваща среща да разговаряме и за конкретни проекти с оглед развитие на двустранните икономически отношения. Подкрепям развитието и на приятелските отношения между Плевен и Бурса, както и създаването на нови такива партньорства“, посочи дипломатът.

Срещата завърши с размяна на протоколни подаръци в знак на доброто сътрудничество между двете страни.

Подобни новини

Back to top button