ИзкуствоСвета

За пореден път – златни отличия за „Колорит“ в „Малък Битолски Монмартър 2022“

За поредна година Арт школа „Колорит“ в Плевен е сред победителите и водещите детски школи в Международния конкурс „Битоля 2022“ в Република Северна Македония, съобщи ръководителят на школата Майя Ананиева.
Международното жури е оценило високо колекцията на плевенската школа и е присъдило наградата „Златна четка“ и „Участие“ в 41-то издание на Международния арт фестивал „Малък Битолски Монмартър 2022“, който ще се проведе от 23 до 30 май 2022 година в град Битоля. На две деца от школата е присъдено най-високото индивидуално отличие „Златна палитра“ – това са деветгодишния Емил Любенов за рисунката “Щастливата котка“, изпълнена с маслени пастели и Яна Стоянова – на 15 години за „Портрет на жена с обици“, изпълнена със сухи пастели. С „Диплом на победителя“ са отличени Калина Кирилова – на 5 години за рисунката „Портрет“, деветгодишния Дарин Димитров за пастелната рисунка „Водна костенурка“ и Виктория Иванова за творбата „Моето куче“.


В конкурса участие са взели 22 500 творби на деца и младежи от 40 страни от Европа и света. За Международната изложба, която ще бъде открита на 23 май в Националната галерия „Монмартър“ в Битоля са селектирани 777 творби. Участието на Арт школа „Колорит“ в престижния международен конкурс, където плевенчани имат завоювано артистично място като победител, е за 27-ма поредна година.

Подобни новини

Back to top button