ОбразованиеСтраната

В събота е изпитът по биология и химия за магистърските специалности на Медицинския университет

На 2 април 2022 година, събота от 9 часа, в Медицинския университет в Плевен (МУ-Плевен) ще проведе присъствен кандидатстудентски изпит по биология и химия в един ден за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, съобщават от Университета. В този формат изпитът се провежда за втора година като двукомпонентен със съкратена продължителност и намален обем – общо четири часа, без фиксиране на времето за представяне по двете дисциплини. Конкурсът ще се проведе в 54 учебни зали в три от сградите на висшето училище – Ректорат, Учебен корпус и Факултет „Фармация“. Кандидат-студентите ще решават тестове и задачи под наблюдението на 160 квестора – служители и преподаватели.
По-висок брой зрелостници в сравнение с миналата година – общо 855, ще се явят присъствено на конкурсния изпит за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, констатират от МУ. Те ще имат възможност за още едно присъствено явяване на изпит през юли – на 5 юли 2022 година, с право на автоматично участие в класирането с по-високата оценка по биология и химия.
Кандидатите трябва да заемат местата си в изпитните зали между 8 и 8:30 часа в събота. Точно в 8:45 ч в зала „Асклепий” на Ректората ще бъдат изтеглени изпитните варианти по биология и химия. Това ще стане в присъствието на зам.-ректора по учебната дейност доц. д-р Соня Вълкова, председателите на комисиите за оценяване на конкурсните работи по биология и химия доц. Милена Атанасова и ас. Александър Пъшев, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова и родители.
От Университета информират, че за безопасното протичане на изпита по биология и химия е създадена необходимата организация за спазване на всички противоепидемични мерки – осигурени са предпазни средства и за дезинфекция.

Подобни новини

Back to top button