ТранспортУслуги

Ограничава се движението в част от АМ „Хемус“ за 3 часа днес

Днес, 21 март, от 10 до 13 часа е необходимо шофьорите да се движат с повишено внимание в района на с. Чурек и тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ поради обследване на отсечките от Института по пътища и мостове преди изтичане на гаранционния срок.

В тръбата за София на тунел „Витиня“ ще се обследват галериите между двете тръби. Ограничено ще е преминаването в изпреварващата лента, като движението ще се извършва в двете активни ленти.

Трафикът в двете посоки при село Чурек между 24-и и 26-и км ще се осъществява в една лента поради проверка на настилката. Поетапно ще се ограничава преминаването в изпреварваща и активна лента, като движението ще се извършва в свободната лента.

Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат внимателно със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозни средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Подобни новини

Back to top button