Водещи новиниПолиция

За доблестна постъпка ще бъдат наградени двамата полицаи, спасили пострадало дете

За проявен кураж, самоотверженост и доблестна постъпка ръководството на ОДМВР в Плевен награди младши инспекторите Петьо Кацарски и Емил Радулов – служители на Първо РУ в града. На 29 март по време на изпълнение на служебните си задължения двамата полицаи спасиха 12 годишно момче в жилищен квартал в областния град. В 20 часа от тел.112 е постъпил сигнал за паднало дете от покрив, без достъп в сградата и до него в плевенския квартал „Дружба“. На място е изпратен автопатрул в състав мл. инспектор Емил Радулов и мл. инспектор Петьо Кацарски. При пристигане на място полицаите виждат пострадалото дете в безпомощно състояние. Без да губи време мл. инспектор Петьо Кацарски е счупил стъклото на заключената входна врата. Детето е предадено на екип на Спешна медицинска помощ пристигнал на адреса. След хирургична операция здравословното състояние на момчето се стабилизира и живота му е извън опасност. В спасителната акция полицай Кацарски е порязал лявата си ръка. След преглед при лекар се оказало, че е получил дълбока порезна рана и е скъсал сухожилия. Наложила се спешна оперативна интервенция.
Началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР Плевен комисар Валентин Георгиев обяви, че двамата служители ще бъдат наградени с „писмена похвала“. Предложението е внесено от началника на Първо РУ до старши комисар Веселин Вътов – директор на ОДМВР в Плевен на 31 март 2022 година.
Младши инспектор Петьо Кацарски е постъпил на работа в системата на МВР през 2016 година на длъжност полицай в „Охрана на обществения ред“, а колегата му младши инспектор Емил Радулов е постъпил на работа в системата на МВР през 2019 година на длъжност полицай в същото подразделение.

Подобни новини

Back to top button