ИзкуствоКултураНПООбщество

Читалището в с. Победа с грамота от конкурса „Агора“

Журито на Конкурс АГОРА 2020-21 поощрява с грамоти и читалищни инициативи, сред които е „Да събудим възрожденския дух с традиции и иновации чрез ШЕВИЦИ ОТ КАПАЧКИ“ на народно читалище „Зора – 1990″, с.Победа, община Долна Митрополия. Активното читалище получава грамота „Традиции и иновации“ от НЧ „Обединение 1913″, гр. Кърджали.

След едногодишна пауза, Конкурс АГОРА обяви XII-то си издание в търсене на най-успешната инициатива за общностно развитие, реализирана от читалище през 2020 и 2021 г.

В тези трудни времена за общностите и света, Конкурсът e ярък лъч и повод за обновена надежда. Читалищата, като естествени средища на общността продължават работата си, адаптирайки се към новите условия. Настоящото издание на Конкурс АГОРА дава публичност на читалищата и тяхната креативност, инициативност и адаптивност, на способността им да не губят връзката със своята общност, да насърчават доброто, солидарността, оптимизма. За първи път конкурсният регламент допусна две последователни календарни години, давайки възможност на читалищата да представят опита и практиките си и от годината с нулево издание.

За XII-то издание на Конкурс АГОРА 2020 – 2021 са получени 43 кандидатури от 26 населени места.

Журито излъчи победители в петте основни категории, както следва:

За поредна година в рамките на Конкурс АГОРА 2020 – 2021 се връчва награда „Братство“ – читалища помагат на читалища, осигурена от НЧ „Братство 1869″, гр. Кюстендил. Наградата отива при НЧ „Просвета – 1870″, гр. Свиленград за инициативата „Традиции и бъдеще за нашите деца“.

ГЛАСУВАЙТЕ за вашия фаворит!

Гласуването започва на 04.04.2022 г. и приключва на 13.04.2022 г. Организаторите разчитат на широка онлайн кампания и разпространение на информация в страната и чужбина за активно участие в онлайн гласуването с привличане на подкрепа сред онлайн общността.
Очаквайте скоро датата за обявяване на победителя в Конкурс АГОРА 2020-2021.

Подобни новини

Back to top button