Полиция

В неделния ден заловиха четирима, седнали зад волана пияни

На 10 април 2022 година в 3.30 часа в Чомаковци е спрян „Фиат Пунто“. Лекият автомобил е собственост и управляван от 66-годишен от град Червен бряг. Алкотестът му е показал над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът не е дал кръв за лабораторен анализ. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Сезирана е РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Работата продължава.
Същия ден около 20:20 часа в Ореховица е проверен 54-годишен, като водач на „Сеат“. Техническо средство е отчело, че шофира с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът не е дал е кръв за лабораторен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор и работата по случая продължава за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК.
Отново на 10 април в 21:50 часа в жк.“Дружба“ е проверен с техническо средство водачът на „Тойота Рав 4“, на 52 години. „Дрегер алкотест – 7510“ е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, като нарушителят е отказал да даде кръв за анализ. Задържано е за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо полицейско производство
В неделния ден около 22:45 часа в Кнежа е спрян лек автомобил „Сеат Толедо“. Алкотестът на водача – 34-годишен местен жител, е показал над 1.2 промила. Съставен е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Издаден е талон за медицинско изследване, но е направен отказ за лабораторен анализ. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Сезирана е РП – Плевен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button