СтранатаШахмат

Шахматисти от Плевен се представиха добре в Държавните индивидуални първенства за юноши и девойки

От 1 до 9 април 2022 година в Асеновград се проведоха Държавните индивидуални първенства по шахмат за юноши и девойки, информират от Спортен клуб по шахмат (СКШ) “Спартак Плевен XXI”. В тях клубът участва с девет състезатели в шест възрастови групи.
Състезанията започнаха с първенствата по класически шах. В тях от плевенския клуб участва Катерина Бояджиева, която при момичетата до 12 години се класира на 7-мо място.
Веднага след завършването на първенствата по класически шах от 7 април започнаха първенствата по ускорен шах и блиц. В тях се включиха всички девет състезатели на СКШ“Спартак Плевен XXI”. И тук Катерина Бояджиева се представи добре като в ускорения шах и в блица се класира съответно на 6-ти и 7-мо място. Тя бе и най-добре представилата се състезателка без ЕЛО в тази възрастова група, като с играта загатна, че в бъдеще ще взема участие в борбата за медали. Цветан Иванов участва в групата на момчетата, а Владислав Кръстев и Кирил Гаргов – в групата на момчетата до 14 години. И тримата се представиха според възможностите и се класираха в средата на таблицата. Най-масово плевенчани участваха в групата на девойките до 16 години. В нея най-добре се представи Катрин Нинова, която на ускорения шах стана 4-та, а в блица до последно се бореше за медал, но загуби в последния кръг и остана 7-ма. Виктория-Елизабет Миткова и Жанет Карагеоргиева останаха по-назад в класирането. При юношите до 18 години Симеон-Александър Митков се класира съответно на 8-мо и на 9-то място в ускорения шах и в блица. Близо до медал бе Владимир Върбанов в групата до 20 години. В ускорения шах той се класира на 8-мо място, в блица игра по-добре, но загуба в последния кръг го лиши от медал, като остана 6-ти.

Подобни новини

Back to top button