НПООбразованиеОбщество

Журналистическа програма „Медия е:волюция“ обяви фондация „Америка за България“

Стипендиантската програма „Медия е:волюция“ на фондация „Америка за България“  дава възможност на млади таланти да развият потенциала си да пишат в обществен интерес. В рамките на 9 месеца участниците ще имат възможност да практикуват в две медии, за да придобият професионален опит и обменят идеи. 
„Медия е:волюция“ е за онези, които търсят истината, искат да се запознаят с журналистическата професия и желаят да създадат професионални контакти. Във време, в което всеки е медия с телефон в ръка, лична отговорност на всеки е какво публикува и проверени ли са източниците на информация. Свободата на дигиталния свят изисква критично мислене и търсене на истината. Стипендиантската програма по журналистика „Медия е:волюция“ дава възможност на младите хора да осъзнаят значимостта да информираш спрямо това да си инфлуенсър и да събираш одобрения. Тя подкрепя новото поколение журналисти в търсенето им на професионална специализация.

Могат да кандидатстват студенти – бакалаври (трети и четвърти курс) и магистри от различни специалности (журналистика и масови комуникации, икономика, бизнес и финанси, политология, европеистика, право и др.), както и млади професионалисти с до две години професионален опит, които обичат да пишат и имат интерес към медиите и свободата на словото.
Периодът за кандидатстване е от 5 април до 30 април 2022 година.

Тук ще намерите повече за програмата и начина за кандидатстване

Подобни новини

Back to top button