ИзкуствоНПОСтраната

За седми път в Левски ще се проведе Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“

Община Левски и Читалище „Георги Парцалев-1901” в града организират Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки‘2022”. След кратко прекъсване поради пандемичната обстановка, събитието ще събере отново красотата и пъстротата на вековната българска традиция на 1-ви май на площада в Левски.
Организаторите напомнят, че седмото издание на „Гергьовски люлки“ има за цел да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство и в частност на северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи в областта на песента, танца и музиката.
Община Левски отправя покана към ценителите и изпълнителите на български фолклор – групи, състави, оркестри, ансамбли, индивидуални изпълнители, за участие във Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки” през 2022 година.
Възрастови ограничения няма, а възрастта е от значение само в конкурсната програма и при оценяването.
Участници от музикални училища или паралелки с профил „Музика“ ще бъдат класирани отделно.
Професионално жури с председател проф. д-р Тодор Киров, дългогодишен ръководител катедра „Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив ще отличи и тази година най-добрите.
Членове на журито са преподавателите от НУИ „Панайот Пипков“ в Плевен – Елка Недялкова и Валентин Недялков, Илиян Илиев – преподавател по хореография и журналиста Ина Михайлова.
Специални награди ще бъдат присъдени от кмета на Община Левски – Любка Александрова, от журито и от спонсорите. Предвидени са и поощрителни награди: за най-артистично изпълнение, за най-малък и за най-възрастен участник и „Откритие на фестивала“. Всички участници във фестивалната програма получават грамота за участие. Отличените в конкурсната програма ще получат дипломи и медали.
Заявки за участие се приемат до 27 април 2022 година, такса за участие не се заплаща.
Условията за участие във Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки”- 2022 в град Левски са публикувани на интернет страницата на Община Левски. За контакти и информация: 0650/8-21-01; 0885372220 – Петя Чолакова-Методиева, 0889686190 – Силвия Сашкова.

Подобни новини

Back to top button