ОбразованиеПраво

Елица Дойчева, Виктор Илиев и Тодор Топчийски са победители във викторина за деня на Конституцията

В чест на 16 април – Ден на Конституцията и юриста, от Окръжния съд в Плевен организираха викторина под наслов „Познаваме ли структурата и дейността на съдебната власт и взаимодействието й с останалите власти?“, съобщават от съдебната институция.
Във викторината, която се проведе в сряда, 13 април 2022 година от 10 часа в зала №8 на Съдебната палата в Плевен, участие взеха шест училища: Професионална гимназия по електроника и химични технологии, СУ „Иван Вазов“, Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици, Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии, Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“ и Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване. Отборите на отделните училища бяха съставени от по трима техни възпитаници на възраст от 8-ми до 11-ти клас.

Бяха проведени три кръга, като във всеки кръг всеки отбор трябваше да отговаря на по три въпроса, изтеглени от участниците чрез жребий. Жури в състав и.ф. председател на Окръжен съд – Плевен съдия Екатерина Панова, съдия Емил Банков, съдия Светла Димитрова и съдия д-р Силвия Кръстева, както и служителят „Връзки с обществеността“ – Ина Минкова оценяваше точността и изчерпателността на отговора на поставените въпроси, които бяха свързани с Конституцията на Република България, отделните видове власти и техните правомощия, структурата на съдебната власт.
Всички деца показаха богата обща култура и завидни знания, както и желание и хъс за победа. След елиминация до последния, трети кръг, достигнаха отборите на Професионална гимназия по електроника и химични технологии и на СУ „Иван Вазов“. След достойно представяне и на двата отбора, първото място беше спечелено от учениците на Професионалната гимназия по електроника и химични технологии в Плевен – единадесетокласниците Елица Дойчева и Виктор Илиев, и осмокласникът Тодор Топчийски, който беше и най-малкият участник във викторината.
Всички ученици получиха награди и грамоти, като децата от отбора-победител получиха и книги на правна тематика.

Подобни новини

Back to top button