РелигияСемейство

Пъстра украса и културна програма за Великденските празници в Победа

За поредна година Победа ще посрещне Великденските празници с пъстра украса и културна програма. Колективите на Кметството и Читалището преобразиха центъра на селото, като оформиха празничен Великденски кът на лятната естрада и парков ансамбъл пред читалището. Огромно яйце, пълна кошница със шарени великденски яйца, зайчета, усмихнати пиленца и петленца, пъстри пролетни цветя, ще радват жителите на селото. Допълнителна свежест и спокойствие към празничния пейзаж внася красивия фонтан пред читалището.
По стара традиция на светлия пролетен празник Лазарица, стопаните ще посрещнат в своите домове две лазарски групи, които ще пеят и наричат за здраве и берекет!

На следващия ден – Цветница, в Православен храм „Св. Вмчк Георги Победоносец“ ще се раздават осветени върбови клонки, които пазят от болести и зло, и внасят здраве и плодородие в дома.
По случай светлия християнски празник Великден, на 19 април от 11 часа в арт- залата на читалището ще бъде уредена великденска кулинарна изложба на домашно приготвени козунаци, сладкиши, баници и пролетни вкусотии!
Нека си пожелаем светли Великденски празници, а Възкресението Христово да донесе на всички здраве, мир и благополучие! Нека Великден ни дари с нови надежди, мир, любов и вяра в доброто!

Подобни новини

Back to top button