Полиция

Заловиха трима – в Левски, в Трънчовица и в Червен бряг, да шофират дрогирани

На 15 април 2022 година около 23:30 часа в Левски на улица „Георги Делчев“ служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен спират „Ауди – А8“. При извършената проверка на водача – 20-годишен от същия град, с техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“, е установено, че управлява МПС след употреба на амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, като нарушителят е дал кръвна проба във ФСМП – Левски. Уведомен е прокурор при РП- Плевен. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.
На 16 април 2022 година в 14:04 часа в Трънчовица е проверен водачът на „Опел Зафира“. „Дрегер дръг тест 5000“ е отчел положителна проба – канабис. Издаден е талон за медицинско изследване, но шофьорът е отказал да даде кръв за лабораторен анализ. Сезирана е РП – Плевен и е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. По случая продължава работата.
Същия ден около 22 часа в Червен бряг на кръстовището, образувано от улица „Княз Борис I“ и улица „Васил Априлов“ е спряна „Шкода Октавия“. При извършената проверка в автомобила е намерено прозрачно полиетиленово пликче с размери 5 х 7 см., съдържащо три съцветия от канабис. При проба на водача – 21-годишен от Върбица, врачанското, наркотестът – „Дрегер дръг тест 5000“ е показал, че управлява МПС след употреба на наркотично вещество – канабис. Издаден е талон за медицинско изследване, като 20-годишният не е дал кръв за анализ. Пликчето е предадено на полицейските служители с протокол за доброволно предаване. 21-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 и за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button