СтранатаТранспорт

Oграничава се движението на камиони над 12 т на територията на област Враца

Товарните автомобили ще могат да преминават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован

От 5 ч. на 20 януари /събота/ до 17 ч. на 21 януари /неделя/ се ограничава движението на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на област Враца. Времената забрана за преминаване се въвежда заради очакваните интензивни валежи от сняг, снегонавявания и поледици. По този начин ще се осигурят условия за по-ефективна работа на снегопочистващата техника и по-безопасно пътуване за останалите участници в движението.

Тежкотоварните автомобили ще могат да преминават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован, за които временното ограничение не важи. Движението по двете пътни артерии трябва да се осъществява задължително с вериги.

Ограничението за движение по републиканските пътища на територията на област Враца се отнася и за състави с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Забраната не важи за автобуси.

При необходимост, в усложнена метеорологична и пътна обстановка, е възможно да бъдат въвеждани ограничения за движение и на територията на съседните области.

Агенция „Пътна инфраструктура“ отново апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на специализираната техника.

Подобни новини

Back to top button