ИзкуствоСвета

Престижни награди за малки художници от международен онлайн конкурс в Бангладеш

На 24 деца от арт школа „Колорит“ е присъдена престижната награда „Award for World Peace Campaign – 2022-2023” от най-мащабния международен онлайн конкурс в света “CHARUMELA“ в Бангладеш, информира ръководителя на школата Майя Ананиева.
Тази година темата, по която рисуват деца и младежи от различни страни и континенти е „Мирът“. Организаторите смятат, че светът се нуждае в този момент от детската вяра и оптимизъм за един свят, изпълнен с Божията любов, мир, доброта, красота, радост и човешко щастие. Девизът на конкурса е „Всяко добро, започва с усмивка“ – Майка Тереза. Хилядите творби, постъпили за конкурса се оценяват от международно жури, което включва утвърдени художници от 16 страни от цял свят, които присъждат наградите на победителите.

Организатори на конкурса, който протича целогодишно с различни теми са „Charumela Art School“ в Бангладеш и Международен приятелски комитет. Създавайки най-голямата онлайн арт платформа за детско и младежко изкуство те дават равен достъп на деца и младежи от целия свят, както и стимули за творческо вдъхновение и артистична изява.

Подобни новини

Back to top button