ЗемеделиеОбразованиеСтраната

Ученици от Левски с достойно представяне на „Млад фермер‘2022“

В навечерието на великденските празници ученици от Професионалната (ПГССТ) „Н. Й. Вапцаров“ в Левски са взели участие в регионалния кръг от Националното състезание „Млад фермер“ в Шумен за отбори на професионални гимназии от Северна България.
Състезанието традиционно се провежда в три модула – „Механизация на селското стопанство“, „Растениевъдство“ и „Животновъдство“.
В изучаваните в ПГССТ „Н. Й. Вапцаров“ професии и специалности представителите на училището получават подготовка за изпълнение на задачите, включени в първия модул – „Механизация на селското стопанство“. Независимо от това, училищният отбор е напълно окомплектован и взима участие в трите модула.
Отборът е в състав:
Викторио Теодосиев – ученик от ХІ „а“ клас, участник в модул „Растениевъдство“; Асен Стефанов – ученик от ХІІ „а“ клас, участник в модул „Животновъдство“;
Барон Николов – ученик от ХІІ „а“ клас, участник в модул „Механизация на селското стопанство“.
Ръководители са учителите инж.Константин Костадинов и инж.Вихрен Рогашки.
Достойното представяне на отбора за пореден път е резултат както от усърдието на учениците, така и от професионализма на учителите – Венцислав Александров за модул „Механизация на селското стопанство“ и инж.Емил Миланов за модулите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“, подготвили учениците за националното състезание, убедени са всички.

Подобни новини

Back to top button