НПООбразованиеСпортСтраната

Второ издание на благотворителната инициатива “Предизвикай се с кауза”

Компании от различни сектори се включват в“Предизвикай се с кауза”, за да сплотят екипите си и да подкрепят успеха на учениците в България

Чистене на плажа на Иракли, волейболен турнир в София, броене на крачки, събиране на изтичани километри и кросфит предизвикателство с четири станции. Това са само част от спортните предизвикателства, с които компании от различни сектори провокират своите служители да се включат до 18 юни 2022 година в благотворителната инициатива “Предизвикай се с кауза”.
Събитието се провежда за втора поредна година и и цели да обедини хора от страната и чужбина в подкрепа на по-качественото образование за всяко дете в България. Организатор е фондация “Заедно в час” с вдъхновение от примера на любители спортисти, които през годините подкрепят организацията чрез физически изпитания – участие в маратони, велотурове из Европа и България.
“Инициативата има гъвкав формат и благотворителна мисия, които помагат на компаниите да я използват като добър начин да сплотят екипите си след пандемията, но също и да интегрират своите ценности и спортни интереси на своите служители. Каузата на събитието е близка до всички, а свободният избор на предизвикателствата позволява на всяка компания да създаде своя собствена традиция или да предостави възможност за прекарване на смислено и забавно време за своите служители.” коментира Александрина Георгиева, специалист “Корпоративни партньорства” в “Заедно в час”.
Сред компаниите, които се включат с екипни предизвикателства и отбори със служители са големи брандове като MentorMate, Lidl, A1, HRS, SiteGround, InterSport, но също и по-малки компании като комуникационната агенция CreateX. Всички те ще организират и собствени тиймбилдинг дейности под шапката на инициативата, като покриват даренията за регистрациите на своите служители. Екипът на “Заедно в час” също се включва в груповите предизвикателства с вътрешен турнир по народна топка в началото на юни.
През миналата година в “Предизвикай се с кауза” се включиха над 1000 души, като близо 300 участваха с екипни регистрации от името на различни бизнеси, неправителствени и браншови организации. Сред предизвикателствата тогава имаше групово каране на ролери в парка, изкачване на връх Мусала и Черни връх, планинско колоездене и много други.
Инициативата “Предизвикай се с кауза” е отворена за хора от всички възрасти без значение от тяхната физическа подготовка. Желаещите да се включат трябва единствено да се регистрират на сайта https://zaednovchas.bg/sport/ със символично дарение за “Заедно в час” и да изберат своята спортна категория – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга. След това остава да изпълнят своето предизвикателство до 18 юни.

Подобни новини

Back to top button