Полиция

По празниците – масово шофиране след употреба на алкохол, включително рецидивист

На 29 април 2022 година около 15:30 часа на улица „Борис Ганев“ в Лозица е спрян „Фиат Темпра“. Установило се е, че водачът – 64-годишен от селото, е зад волана с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Проверката е установила, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред и има прекратена регистрация на 1 февруари 2022 година. Издаден е талон за медицинско изследване. Взета е кръвна проба за лабораторен анализ във ФСМП – Никопол. Образувано е бързо производство за престъпления по чл.345, ал.2 и 343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.
На 30 април 2022 година:
В 11:43 часа в Долна Митрополия на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ е спрян лек автомобил „Мерцедес“, с водач 42-годишен от Тръстеник. При извършена проверка с техническо средство „Алкотест дрегер 7510“ уредът е отчел алкохолно съдържание над 0.5 промила. Изяснено е, че 42-годишният управлява автомобила след като е осъден с влязла в сила присъда на 29 юни 2021 година на РС Тетевен за същото деяние. Издаден е талон за медицинско изследване. Съставен е акт по ЗДВП. Сезирана е РП – Плевен. По образуваното бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.2 от НК работата продължава разследващ полицай.
В Първо РУ – Плевен е започнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. На същата дата в ж.к „Дружба“ е проверен водачът на „Рено“ – 61-годишен от Плевен. Алкотестът му е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.
На 1 май 2022 година:
Около 1:05 часа в Червен бряг 20-годишен е управлявал „Фиат Пунто“ с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Пробата е взета с техническо средство „Дрегер алкотест“. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят не е дал кръв за лабораторен анализ. За престъпление по чл. 343 „б“ , ал. 1 от НК е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. По образуваното бързо производство продължава работа разследващ полицай.
В 3:05 часа в Брегаре служители от РУ – Долна Митрополия установяват, че 58-годишен плевенчанин се придвижва по улиците на селото с мотопед „Пиаджио ФР“. Проба с техническо средство „Дрегер алкотест“ е показала над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е отказал да даде кръв в ЦСМП – Плевен. Съставен му е акт. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.
На 2 май 2022 година:
В 0:40 часа в Тръстеник на улица „Александър Стамболийски“ е спрян „Мерцедес“. Алкотестът на водача е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация. Нарушителят е 33-годишен жител на Рибен. Издаден е талон за медицинско изследване. Шофьорът е отказал да даде кръв в ЦСМП – Плевен. Съставен му е акт по ЗДвП. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен и работата продължава за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК.
В 1:30 часа в Кулина вода е спрян лек автомобил „Мазда“. Алкотестът на водача – 58-годишен местен жител, е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
Около 12:30 часа в Левски на улица „Христо Ботев“ е проверен водачът на „Фиат Фиори“. Техническото средство е отчело над 1.2 промила в издишания въздух от 39-годишния шофьор. Издаден е талон медицинско изследване. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 б.“б“, ал.1 от НК. Уведомена е РП – Плевен и работата продължава разследващ полицай.
В 18:15 часа в Червен бряг на кръстовището на улиците „Искър“ и „Екзарх Йосиф“ е спрян лек автомобил „БМВ 316“. Проба с техническо средство е установила, че водачът – 43-годишен от същия град, е в нетрезво състояние. Уредът е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Шофьорът не е дал кръв за лабораторен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Работата продължава.

Подобни новини

Back to top button