ОбществоОбщинска и държавна администрацияСпортСтраната

На мотополигона край Козар Белене отново ще има надпревара, при това национална

Мотополигон „Козар Белене” край град Левски се завръща в календара на Българската федерация по мотоциклетизъм с провеждането на Национален шампионат по мотокрос – трети кръг, който ще се състои на 14 и 15 май 2022 г.

Това обявиха на пресконференция в БТА – Плевен кметът на Община Левски Любка Александрова и известният спортист и деятел в мотоциклетизма Богдан Николов. В пресконференцията участва още Светльо Костов – от БФМ, Илия Ванков – кмет на Козар Белене, Виктор Касабов – състезател от град Левски, Павлин Първанов – състезател от Плевен, и 7-годишният Кристиян Андреев от Плевен, на 7 години, най-малкият участник в състезанието.

През последните 2 години на едно от добрите трасета за мотокрос у нас – край Козар Белене състезания не се провеждаха заради пандемичната обстановка и ограниченията заради Covid-19. Именно заради ограниченията и заради факта, че надпреварите в Община Левски винаги са предизвиквали голям интерес сред публиката от страната и региона беше взето това решение, за да не се рискува здравето на участници и зрители.

Мотополигон „Козар Белене” е едно от мотокрос съоръженията в България, които могат да се похвалят с отлична инфраструктура, видимост за публиката и атрактивност като технически елементи по състезателното трасе и трудност. Всички тези фактори превръщат мотополигона в едно любимо и предпочитано трасе за много състезатели, не само от Северна България. Община Левски е вложила много усилия и ресурси за подготовката на мотополигона, за да отговаря напълно на новите изисквания на БФМ.

Очаква се в стартовете в събота и неделя да се включат над 120 състезатели от 30 клуба от страната, както и участници от Румъния, Турция и Севрна Македония.

За почитателите на мотокроса, „Grand Prix Левски 2022“ ще предложи незабравимо изживяване в два състезателни дни – 14 и 15 май. В събота са предвидени по един манш във всички класове, а в неделя от 10:30 часа е официалното откриване и вторите маншове, които ще определят победителите в третия кръг на Републиканския шампионат.

Подобни новини

Back to top button