НПООбщество

В Плевен за първи път ще бъде връчен приз „Добро без граници“

Хора, осъществили вдъхновяващи кампании в обществена полза ще станат носители на приза „Добро без граници“. Той ще бъде връчен за първи път в Плевен. Това съобщи на пресконференция на 12 май в Пресклуба на БТА в Плевен Мариета Павлова, чарт президент на „Лайънс клуб-Плевен Огледало“, който е основател на наградата. 

Първите носители на отличията за 2021 и 2022 г. ще бъдат обявени на благотворителен бал на клуба, който ще се състои на 14 май, събота, в ресторанта на хотел „Ростов“. Номинациите са направени от членове на лайънс клубове в страната, а призьорите са избрани чрез гласуване в плевенския „Лайънс клуб Огледало“. 

На предстоящия бал в събота вечер ще бъдат връчени награди за две години, защото пандемията от COVID-19 е осуетила плановете за 2021 г. Амбицията на „Лайънс клуб Плевен Огледало“ е да се наложи традиция, при която до края на януари всяка година да се правят номинации за хора, реализирали свои социалнозначими кампании през предходната година. От тях ще бъде избиран един носител на приза „Добро без граници“ и обявяван на пролетния бал на клуба. „С тази наша инициатива искаме да покажем на хората, че добротата няма граници, не се ограничава в географски ширини и националност“, отбеляза Павлова. 

Статуетките, които ще бъдат връчени на носителите на наградата за добротворчество, са изработени от плевенския скулптор Красимир Рангелов. Той обясни, че при избора на визия целта е била тя „да е разпознаваема, леко дамска, но и да е знак, който както в случая, може да бъде тълкуван само по един начин и с ясно послание“.

Към наградата всяка година ще бъде издавана и книга, която да разказва на поколенията историите на носителите на „Добро без граници“. С подкрепата на „Български пощи“ ще бъде отпечатвана и лимитирана серия пощенски марки.

По време на бала в събота, на който водещ ще е Драгомир Драганов, ще бъдат набирани средства за реализиране на каузите на „Лайънс клуб Огледало“ през годината. Акцентът ще е върху инициативата „Да разпалим спортния дух на младия Плевен“, която ще се състои в началото на новата учебна година, каза Стефка Великова, президент на клуба. Тогава се очаква в спортни състезания да бъдат включени около 500 деца от детски градини и училища в града. 

Информация на БТА

Подобни новини

Back to top button