Водещи новиниОбразованиеСветски новини

Денят на народите 2022 с благотворителна кауза за рехабилитацията на двегодишния Димитър

Денят на народите (International Day) 2022 е част от културния афиш за Празника на Плевен. Съвместно с Община Плевен Медицинският университет (МУ-Плевен) тази година провежда международният студентски фестивал на 13 май 2022 година, петък, на празничната сцена на площад „Възраждане“. Денят на народите започва в 17 часа с модно ревю на народни костюми на различните държави. Събитието ще продължи със състезание на отборите на 6 държави – България, Арабски страни, Япония, Индия, Италия и Германия, които ще пеят и танцуват на празничната сцена. На шатри на площад „Възраждане“ студентите ще направят изложение на културата и обичаите на различните народи. Отборите и шатрите на държавите ще участват в надпревара за награди, като ще бъдат оценявани от жури по категории: най-добро представяне на отбор, най-добър щанд, най-добро цялостно представяне и избор на публиката. Събитието ще продължи с 11 индивидуални изпълнения на студенти от различни националности. Денят на народите ще завърши с концерт на група „Остава“, която ще подгрява младият талант на МУ-Плевен – д-р Мартин Николов.
Празничното събитие е обвързано с благородна кауза – набиране на средства в подкрепа на рехабилитацията на двегодишния Димитър и неговото семейство. Средствата ще се набират чрез участие в томбола, наградите за която са осигурени от спонсори.

Художественият форум на студентите на МУ-Плевен, като част от празничния афиш на града, ще зарадва със своята пъстрота и разнообразие гостите и гражданите за празника на града.
Празничното събитие се провежда по инициатива на чуждестранните студенти в МУ-Плевен, съвместно с българските им колеги и с подкрепата на Ръководството на висшето училище. Целта е чуждестранните студенти да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури, бит и традиции на родните си държави. Те са убедени, че познавайки националните си различия и особености, всички ние ще станем по-сплотени и единни, за да живеем, учим и работим заедно.

Подобни новини

Back to top button