ЗдравеОбразованиеСветаСтраната

Специален гост на тазгодишното дипломиране на млади лекари е автор на бестселър

На 14 май 2022 година, събота, Медицинският университет в Плевен и Факултетът по медицина организират Празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от Випуск 2021 и Випуск 2022 – съответно българо- и англоезично обучение, съобщават от висшето училище. Тържественият ритуал по дипломиране ще се проведе на площад „Възраждане“ от 11 часа. Началото на Празничното шествие от Ректората е в 10 часа с ритуал по предаване на символите на Университета и ще завърши с поднасяне на венец пред Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“.

Специален гост на тържественото дипломиране на младите лекари e писателят Георги Бърдаров, който ще изнесе мотивиращо слово. Доц. д-р Бърдаров е преподавател по демография и етно-религиозни конфликти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дебютният му роман „Аз още броя дните“ се превърна в бестселър и му донесе наградата на клуб „Перото“. Най-новият му роман е Absolvo Te!, който достига до дъното на един нестихващ и безумен братоубийствен конфликт и му носи Наградата за литература на Европейския съюз.
След успешно завършен 6-годишен курс на обучение общо 200 абсолвенти – българо- и англоезично обучение по медицина, ще придобият образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. От Випуск 2021 млади лекари 17 дипломанти завършват с отличен успех. Носител на приза Златен Хипократ е д-р Борис Великов Динков от Карнобат, първенец на випуска, завършил с пълно отличие 6.00.
Дипломантите от Випуск 2022 чуждестранни млади лекари са от над 20 държави между които Великобритания, Италия, Германия, Испания, Гърция, Турция, Индия, Япония, Нигерия, Южна Африка, Португалия. От Випуск 2022 чуждестранни лекари 10 са дипломантите с отличен успех, а първенецът на випуска е д-р Григориос Ангелидис от Гърция.

Подобни новини

Back to top button