БизнесОбществоОбщинска и държавна администрацияПолитикаПроизводство

Голяма автомобилна компания има интерес към Плевен, ще разкрие 700 работни места

Това обяви министър Даниел Лорер

Голяма автомобилна компания има инвеститорски интерес към Плевен и може да открие поне 700 работни места. Това каза пред журналисти Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, който беше в Плевен за участие в бизнес форум. Той не съобщи името на очаквания инвеститор, но подчерта, че това ще стане известно в близките седмици.

Министър Лорер коментира още, че в рамките на седмица ще бъде обявен антиинфлационният пакет, чрез който с 2 милиарда лева ще бъдат подпомогнати и гражданите, и икономиката.

„Ако икономическият растеж продължава да се случва, въпреки инфлацията тази година, ние ще продължим да бъдем свидетели на сравнително забогатяване на българина спрямо предишното му състояние. Първото тримесечие на годината българското производство е нараснало с 20 процента, отново над инфлацията, износът ни е 8 милиарда, което е рекорд за всички времена“, подчерта Лорер.

Форумът „Иновации и перспективи в Плевен“ се проведе в зала „Плевен“ на Областната администрация. Организатори са Ротари клуб Плевен Центрум, Браншова бизнес камара – Плевен, Търговско-промишлена палата – Плевен и Ротаракт Плевен Центрум. В програмата на семинара бяха включени лекции за перспективите за създаване на икономическа зона и бизнес парк в Плевен и презентация на проекта за Северозападен междууниверситетски кампус и Технологичен парк в града. Пред участниците във форума бяха представени  приоритетите за региона и възможностите за финансиране на бизнеса чрез държавни и европейски програми.

Подобни новини

Back to top button