ЗабавленияИзкуствоСвета

Децата от арт школа „Колорит“ получиха наградите, завоювани през творческия сезон 2021/2022

На празнична церемония в Художествена галерия „Илия Бешков“ във вторник, 17 май 2022 година вечерта, бяха раздадени 300 награди на децата от плевенската арт школа „Колорит“ с ръководител художникът Майя Ананиева. Отличията са от началото на творческия сезон 2021/2022 г. и са от конкурси от всички точки на света. От името на Общинския съвет в Плевен поздравление към децата, техният ръководител и родителите, поднесе Петя Василева – заместник-председател на местния парламенти и председател на Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност“:
„Арт школа „Колорит“ е най-голямата артистична общност в Плевен! Благодаря на госпожа Ананиева, на родителите и на децата, че я създават и увеличават. „Колорит“ е и най-гордата ни артистична общност – със стотици награди от конкурси у нас и по целия свят. Поздравление за децата, които ни представят по този красив и достоен начин!“, каза Петя Василева и допълни: „Колорит“ е едно вълшебно място в Плевен, където се случват само хубави неща и възпитават важни качества, като дисциплина, позитивизъм, постоянство и усет към красивото!“
Сред присъстващите в залата бе и общинският съветник Калин Кръстев, член на Постоянната комисия по култура в местния парламент.
Цветя за празника на школата и поздрав към децата изпрати и председателят на Общинския съвет Мартин Митев с пожелания за здраве и още много успехи и признания за таланти на малките художници.
„Благодаря на госпожа Василева за уважението и високата оценка, на господин Мартин Митев, който също е сред големите приятели на нашата школа, на местната власт в Плевен за подкрепата и уважението към нашия труд! Благодаря на родителите за доверието, на децата – за любовта и вдъхновението, с което творим!“, сподели на церемонията Майя Ананиева, след което пристъпи и към връчване на наградите.

Този сезон арт школа „Колорит“ – Плевен триумфира с артистично творческо присъствие и лидерска позиция в конкурси по целия свят. Възпитаници на школата са завоювали отличия от международни конкурси в Япония, САЩ, Франция, Португалия, Германия, Бангладеш, Иран, Индия, Румъния, Сърбия, Беларус и други страни. Десет малки творци от школата са в Топ 100 на най-талантливите деца в света в класацията от Международния комитет на най-мащабния онлайн конкурс „CHARUMELA“ в Бангладеш, а самата Майя Ананиева е отличена с награда за най-добър арт педагог в света за 2021. Творби на малките художници от Плевен са отпечатани в десетки международни арт каталози на победителите и обикалят света, показвани са в онлайн изложби и арт платформи в различни страни.

Подобни новини

Back to top button