ЕкологияЗабавленияПолитика

Можете да полетите с балон, ако знаете повече за разделното събиране на отпадъци

ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ АД – организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки, която от тази година събира разделно отпадъците от опаковки в град Плевен, пристига на 28 май в града, информират от общинската администрация. От нейния екип са подготвили за жителите на града множество игри, изненади и забавления, с които да ангажират малки и големи. На площада пред Общината всеки посетител ще може да научи повече за разделното събиране на отпадъци, а за най-добрите ще има и награди.
За да бъде преживяването пълно и незабравимо, от компанията са подготвили изненада – на място ще бъде разположен голям въздушен балон, от който жители на Плевен ще могат да се насладят на невероятна панорамна гледка. Желаещите да се възползват от възможността да си направят снимка над града от птичи поглед, ще могат да се включат в образователен куиз на Еко Партнърс. След като отговорят на няколко въпроса, свързани с разделното събиране на отпадъци, могат да участват в томбола с награда – издигане с балона. За да е споделено невероятното преживяване, всеки късметлия ще може да покани за придружител свой близък или приятел. Срокът на играта е от 18 до 24 май включително, а късметлиите ще бъдат обявени в сряда – 25 май, на Facebook страницата на компанията.
В съботния ден, 28 май, ще има много изненади и на шатрата на Еко Партнърс, където всички малчугани ще могат да се забавляват като направят микро супа, решават лабиринти и още много интересни игри. Възрастните също ще могат да се включат в различни активности и ще имат възможност да спечелят ваучер за пазаруване от МЕТРО България АД. За тези, които искат да дойдат подготвени за предстоящите игри, от компанията предлагат и мобилно приложение, в което да научат повече за разделното събиране на отпадъци.
За своите близо 6 години работа ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ АД са позиционирани в 21 общини на територията на страната, като обслужват 3900 броя съдове за разделно събиране с общ обем над 6 760 000 литра. Бъдещите планове на компанията са фокусирани върху повишаване на количествата събрани отпадъци от изградените от организацията ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ АД общински системи за разделно събиране, като всички инвестиции ще бъдат насочени към разширяване и надграждане на бъдещата инфраструктура за разделно събиране.

Подобни новини

Back to top button