Водещи новиниИзбориСтраната

Георг Спартански е в Инициативния комитет за издигането на Радев

Тази вечер беше оповестен пълният списък на хората в Инициативния комитет, които издигат Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат като президент и вицепрезидент.
Сред 189-те имена в списъка е и това на кмета на Плевен Георг Спартански. Освен него има още двама плевенчани – директорът на Института по лозарство и винарство, проф. Иван Пачев и актьорът Веселин Плачков.

Актьорът Веселин Плачков също е в Инициативния комитет

Още един кмет от област Плевен подкрепя кандидат президентската двойка Радев – Йотова – дългогодишният кмет на Левски Любка Александрова.
Членовете на комитета представляват голямо разнообразие от професии, както и почти целия политически спектър.
„За времето на своя мандат Румен Радев и Илияна Йотова показаха воля и далновидност. Не се затвориха в комфорта на институцията, а превърнаха битката за демокрация в своя кауза. Бяха редом с българите, когато те въстанаха срещу беззаконието, корупцията и злоупотребите с власт.
С последователните си действия президентът се превърна в двигател и гарант на промяната. Той ясно показа, че националното ни единение е възможно, само когато се основава на свободата, законността, солидарността и справедливостта. Президентът отстоя своите принципи и събуди гражданската енергия на народа ни.
Днес анитмафиотският консенсус е задължително условие за излизане от дълбоката политическа, икономическа и социална криза. С назначения през 2021г. служебен кабинет Румен Радев доказа, че можем да надмогнем идеологическите различия в името на България. Че за кратко време можем да осветлим проблемите и да започнем тяхното решаване. Че са възможни честни избори“, се казва в обръщението на Инициативния комитет.
Снимки: Веселин Боришев, БГНЕС

Подобни новини

Back to top button