БизнесВодещи новиниСемействоСпорт

След година трябва да бъде отворен за посетители плувният басейн с олимпийски размери в Плевен

С церемония „Първа копка” в сряда, 25 май 2022 година, ПК „Инвиктус” ООД започна строителството на нов плувен комплекс в Плевен. Съдружници във фирмата са плувният клуб „Инвиктус” и фирма „Хоризонт Иванов”, която има преобладаващ дял. Гости на събитието бяха кметът Георг Спартански, неговият заместник Стефан Милев, общински съветници, представители на банката кредитор, директори на детски градини и училища, представители на спортни клубове. И кметът Георг Спартански, и инвеститорите от ПК „Инвиктус” ООД подчертаха сериозната необходимост за града от такова съоръжение с убеждението, че то ще запълни голяма ниша в спортната база на Плевен и региона и ще има важна роля за задържането и завръщането на младите хора в града ни чрез създаване на добри условия за упражняване на един от най-полезните за здравето спортове, за приятни развлечения и превенция на редица заболявания.

Плувният комплекс ще бъде изграден на бул. „Г. Кочев” при изхода в посока Русе с разгърната застроена площ 5400 кв. м. Той включва голям басейн с дължина 50 метра и 8 коридора. Закрити съоръжения с тези размери на този етап има само в София и Бургас. На територията ще има и по-малък басейн с размери 25/11 метра и още два съвсем малки помощни басейна за бъдещи майки и за най-малките – от бебешка възраст до 6 години. Комплексът ще разполага с 500 седящи места, четири съблекални с душове, две съблекални за деца със специални нужди. Тук ще се предлагат занимания по водна аеробика, йога, гимнастика за хора с гръбначни изкривявания, ще бъдат оборудвани функционална зала и фитнес. Към комплекса се предвижда прилежащ паркинг, както и обособена площадка в близост с около 200 паркоместа.
Новото спортно съоръжение ще използва най-съвременните методи за дезинфекция на водата и пречистване на въздуха и ще има нисък експлоатационен разход.
Инвеститорите отново потвърдиха плановете си новият плувен комплекс да бъде построен за 12 месеца и да отвори врати през м. май 2023 година.

Подобни новини

Back to top button