In MemoriamИзкуство

По повод 90 години от рождението на Григор Вачков – „Празници на хумора и сатирата Трънчовица – 2022

"Роден съм в село Трънчовица и, в случай че би трябвало още веднъж да се родя, отново там желая да стане това … “ - Григор Вачков

Григор Вачков, един от най-обичаните български артисти, на 26 май щеше да навърши 90 години. В памет на Гришата, както го наричат с обич поколения българи, НЧ „Григор Вачков – 1911“ и Кметство Трънчовица организират на 3 и 4 юни Празници на хумора и сатирата Трънчовица – 2022.
В програмата:
На 3 юни, петък, от 20 часа в салона на НЧ „Григор Вачков – 1911“ самодеен театрален колектив „Георги Парцалев“ от Левски с режисьор Веселин Плачков-баща ще представи театралната постановка „Криворазбраната цивилизация“.
На 4 юни, събота, от 20 часа на площада пред НЧ „Григор Вачков – 1911“ ще бъде представена Хумористично-сатирична програма на самодейни колективи, духов оркестър „Танасовата музика“ и духов и естраден оркестър от Новачене.

Програмата ще бъде тематична, за творчеството и живота на Григор Вачков, информират организаторите. Специални гости ще бъдат Силвия и Мартина Вачкови, кметове и приятели.
НЧ „Григор Вачков – 1911“ и Кметство Трънчовица канят на весел празник в памет на Григор Вачков и юбилейната годишнина на читалището.

Подобни новини

Back to top button