ОбществоПраво

18-годишен е в ареста заради грабеж

По искане на Районна прокуратура – Плевен, Районният съд взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на А.Х. на 18 години.

В ранните часове на 29.05.2022 г. самотно живeeщата М.С. от с. Петърница, обл. Плевен била нападната в дома си от непознат за нея мъж, който й нанесъл удари в областта на тялото и отнел от владението й мобилен телефон.

В резултат на незабавно проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването е установен извършителят на деянието –  А.Х. на 18 години. Същият е осъждан за престъпление против собствеността.

По досъдебното производство А.Х. е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление по чл.198, ал.1от НК, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години. Бил е задържан за срок до 72 часа с оглед внасяне на искане до Районен съд  Плевен  за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура –Плевен, като  е приел доводите на прокурора, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице опасност А.Х . да извърши друго престъпление, както и да се укрие.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура – Плевен от разследващ полицай. 

Подобни новини

Back to top button