ОбществоПраво

Частен съдебен изпълнител е осъден за престъпление по служба по обвинение на Окръжна прокуратура – Плевен

Окръжен съд-Плевен одобрил постигнато споразумение между  Окръжна прокуратура-Плевен и защитника на частен съдебен изпълнител, който се е признал за виновен в извършването на престъпление по чл.282, ал.1, вр. с чл.26 от НК.

По делото е установено, че при условията на продължавано престъпление, в  периода 11.06.2016 година – 10.07.2016 година, като длъжностно лице  – частен съдебен изпълнител, не изпълнил служебните си задължения, като не спазил реда за публичната продан по чл. 488 и чл.489 от ГПК по две изпълнителни дела. По същите, без оценка от вещо лице, без оповестяване на публичната продан, което възпрепятства участието на други наддавачи и съответно без различни наддавателни предложения, възложил общо 13 броя МПС-то и други движими вещи, предназначени за производство на хляб, на цени по-ниски от справедливите. Престъплението било осъществено с цел да набавил за други физически и юридически лица облаги в общ размер на 84 645,00 лева.

С одобреното споразумение на частния съдебен изпълнител е наложено наказание пробация, а той е бил лишен от права по друго наказателно производство.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Подобни новини

Back to top button