ИзкуствоКултура

Най-високите отличия на международния конкурс „GOLESTI 2021“ в Румъния са за деца от арт школа “Колорит“

Уникална победа извоюваха малките художници от арт школа „Колорит“ на Международния конкурс за детска рисунка “GOLESTI 2021” в Румъния, информира ръководителят на школата, Майя Ананиева. Най-високата и единствена награда “GREAT PRIZE” спечели Мишел Михайлова – 9 г. за пастелната творба „Митологичен вълк“. Единствената награда на конкурса “SPECIAL PRIZE” получава Емануела Кунова – 10 г. за „Приказен хамелеон“. ПЪРВА награда и Златен медал извоюва Дарин Димитров – 8г. за живописната творба „Юнак убива змея“. Почетна награда е присъдена на Цветомир Маринов – 7 г. за рисунката “Бухал от легендите“.

Творбите на плевенските деца са се състезавали с рисунки на хиляди участници от 40 страни. Темата, по която са рисували всички участници, е била „Митологични животни в историята на моята страна“.

Международният форум се организира от известния Етнографски музей на открито „Golesti“. Целта на организаторите на конкурса е да се съхрани народната идентичност на различните нации, затова всяка година темата е различна, но винаги е свързана с историята, културата, традициите и обичаите на народите по света.

Подобни новини

Back to top button