ОбществоПолитикаСтраната

Мнозинството разчита част от министрите на Трифонов да останат в кабинета

Част от министрите на „Има такъв народ“, които вчера Слави Трифонов заяви, че ще оттегли от управлението, може да останат в правителството и да продължат да работят заедно с мнозинството – такава теза лансираха тази сутрин ключови представители на най-голямата партия в управляваща коалиция – „Продължаваме промяната“. От „Има такъв народ“ категорично отхвърлиха подобна възможност.

Според заявката на Слави Трифонов от вчера кабинета напускат вицепремиера и регионален министър Гроздан Караджов, външния министър Теодора Генчовска и министрите на енергетиката – Александър Николов, и на спорта – Радостин Василев.

По непотвърдена информация на „Дневник“ Александър Николов, с когото премиерът Кирил Петков демонстрира добър синхрон в последните седмици, е получил покана да остане. Неговата работа в момента е ключова заради ефектите върху газови и петролни доставки от войната в Украйна и оценката за нея в кабинета е добра. Вчера Николов отсъстваше от правителственото заседание, което беше демонстративно напуснато от министрите на „Има такъв народ“.

„Нека не избързваме, досега има само една подадена оставка“ – така зам.-председателят на парламента от „Продължаваме промяната“ Мирослав Иванов отговори в интервю за „Нова телевизия“ на въпроса дали вече се обсъждат имена за заместници. Той отказа да назове името на министъра, който вече е депозирал заявлението си за напускане с аргумента, че това трябва да бъде съобщено от Министерския съвет.

В същото време пред Би Ти Ви и министърът на иновациите Даниел Лорер („Продължаваме промяната“) заяви, че има възможност някои от министрите на „Има такъв народ“ да останат в кабинета. Той даде положителна оценка на работата на Александър Николов и Радостин Василев, отправи критики към Теодора Генчовска и не спомена изобщо Гроздан Караджов.

Малко по-рано Ива Митева от „Има такъв народ“ отказа да коментира като невъзможна хипотезата някой от представителите на партията да остане в кабинета.

По информация на dnevnik.bg

Подобни новини

Back to top button