Полиция

От бюлетина на МВР – заловени наркотици и пияни шофьори

На 8 юни 2022 година около 3:30 часа в Горна Митрополия е спрян автомобил „Сеат“. Установено е, че водачът – 22-годишен от селото, е зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Пробата е взета с техническо средство „Дрегер алкотест 7510“ . Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е дал кръв за химическа експертиза. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен и работата продължава разследващ полицай.

На 8 юни 2022 година около 14 часа на улица „Дойран“ служители на Второ РУ извършват проверка на 18-годишен от Буковлък. Младежът е предал с протокол за доброволно предаване прозрачен полиетиленов плик, тип „спейсбек“, с размери 3 х 4 см., съдържащ суха зелена тревиста маса. По негови данни веществото е марихуана с тегло около 1.5 грама. Той е задържан за срок от 24 часа. Предстоят експертизи на иззетото съдържание. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 „а“ ал. 3, т. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай. Уведомен е районен прокурор при РП – Плевен.

На 8 юни 2022 година в 19:30 часа в областния град на кръстовище, образувано от улица „Димитър Константинов“ и улица „Св.Св.Кирил и Методий“ е спрян „Крайслер вояджер“. Установена е самоличността на водача – 46-годишен от Плевен. Алкотестът му е отчел над 1.2 промила. Шофьорът е отказал да даде кръвна проба за химическо изследване. Задържан е за срок до 24 часа. Уведомена е Районна прокуратура – Плевен. За престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай. Образувано е бързо производство.

На 8 юни 2022 година в 22:10 часа в Опанец е спрян лек автомобил „Ауди“, управляван от 41-годишен плевенчанин. При извършената проверка на водача с техническо средство алкотест „Дрегер 7510“, уредът е отчел положителен резултат – над 1.2 промила в издишания въздух. Издаден е талон за кръвна проба. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен. Работа продължава разследващ полицай.

Подобни новини

Back to top button