КултураЛичностиОбщество

Наситена и разнообразна програма в Празници на изкуствата Парцалев 2022

На 16 юни големият Георги Парцалев, роденият в Левски уникален талант, който остави трайна следа в българската култура, щеше да навърши 97 години. С човешкото си и артистично обаяние и талант той живее с обичта на своите съграждани и поколения българи. За осемнадесети пореден път рожденият ден на Пацо, както го наричат с обич близки и приятели, ще бъде празник в родния град. Културно събитие по повода организират НЧ „Георги Парцалев – 1901” и Община Левски в негова памет.
Празници на изкуствата Парцалев 2022 ще започнат на 14 и ще продължат до 19 юни, съобщават организаторите.
В програмата:
На 14 юни от 17 часа приятелите на Дончо Цончев разказват – среща в залата на Община Левски.
Официално откриване на Празници на изкуствата Парцалев – 2022 ще бъде на 15 юни с театралната постановка „Криворазбраната цивилизация“ на самодеен театрален състав „Георги Парцалев“, режисьор Веселин Плачков-баща в 19 часа.
По-рано същия ден – в 17 часа, Галина Гатева от Левски ще представи своята съвременна и автентична бродерия, извезана с обич и мисъл за България, във фоайето на втори етаж в НЧ „Г. Парцелев – 1901“.
На 16 юни, рождения ден на незабравимия Парцалев, ще се проведе среща на децата и младите хора с журналиста Георги Тошев – за да научат за любимеца на поколения българи, да съхранят спомена за човека и актьора с гордост, че е тръгнал към голяма сцена от родното читалище.
Постановката „Вестникар ли?“ на самодеен театрален състав при НЧ „Георги Парцалев – 1901“ с режисьор Огнян Панайотов ще може да се види от 19:30 часа, а от 21 часа ще започне „Децата на Левски пеят“ – концерт на школа за поп и джаз пеене със специалното участие на Боряна Пантелеева на откритата сцена пред Община Левски.
Гости на празници на изкуствата Парцалев 2022 всяка вечер в 18:30 часа на открита сцена пред Община Левски ще бъдат Криско – на 17 юни, Малката – на 18 юни и Дара – на 19 юни, съобщават още организаторите.

Подобни новини

Back to top button