Полиция

От бюлетина на МВР – намерени наркотици в Плевен и в Левски

На 9 юни 2022 година около 14 часа в областния град на улица „Хр. Ясенов“ при извършена полицейска проверка и последвал личен обиск в 23-годишен плевенчанин е намерено хартиено топче с размери 2/4 см., съдържащо бяло кристалообразно вещество. По данни на младежа веществото е около 1 грам пико. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Притежателят на наркотика е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата по случая продължава.

На 9 юни 2022 година около 16:45 часа в Плевен в ж.к.“Сторгозия“ е проверен 22-годишен. В мъжката му чантичка е намерено полиетиленово топче с диаметър 2 см., съдържащо суха зелена тревиста маса с приблизително тегло 1 грам – марихуана. При последващо претърсване и изземване в дома му е открит полиетиленов плик с размери 15х15 см., съдържащ суха зелена тревиста маса с приблизително тегло – 5 гр. По данни на мъжа веществото е марихуана. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа. Сезирана е РП – Плевен и е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 9 юни 2022 година около 22 часа на улица „Ал. Стамболийски“ в Левски при проверка 44-годишен е предал доброволно найлонов плик с размери 6 х 6 см., съдържащ зелена тревиста маса. По данни на мъжа веществото е марихуана. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работата продължава.

Подобни новини

Back to top button