Полиция

От бюлетина на МВР – вандали трошат коли и прозорци, заловени наркотици и незаконен тютюн

На 10 юни 2022 година около 23:20 часа в РУ- Червен бряг е получен сигнал от 59-годишна жителка на Сухаче. Потърпевшата е заявила, че са счупени стъкла на прозорец на къщата ѝ. На мястото е изпратен полицейски екип. На улицата в близост до посочения адрес е задържана 18-годишна от Страхилово, великотърновско. От проведените процесуално – следствени действия е установено, че с керамични тухли, намиращи се в двора на имота, тя е счупила прозорец на задна лява врата на лек автомобил „Хюндай“, собственост на тъжителката, а после е унищожила двоен стъклопакет на входна ПВЦ врата с размери 103 х 48 см. Размерът на нанесени материални щети е в процес на установяване. Извършен е оглед на местопрестъплението при условията на чл.212, ал.2 от НК. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.216, ал.1 от НК. На следващия ден, 11 юни, в 17:50 часа е получен сигнал за настъпило ПТП в Червен бряг на кръстовището на улиците „Отец Паисий“ и „П.Р. Славейков“. Местопроизшествието е запазено от служители на РУ – Червен бряг. От извършения оглед е установено, че 18-годишната жителка на Страхилово, с противозаконно отнет „Фолксфаген Пасат“, е блъснала три паркирани автомобила. Младата шофьорка е отнела автомобила минути преди катастрофата от улица „Яне Сандански“ в града. Ударените коли са „Опел Зафира“, „Сеат Кордоба“ и „Пежо 406“. По автомобилите са нанесени значителни материални щети. От извършената проверка е изяснено, че тя няма шофьорска книжка. Проба с „Дрък чек-5000“ е показала, че управлява под въздействието на канабис. Издаден е талон за медицинско изследване. 18-годишната е отказала кръвна проба за употреба на наркотични вещества във ФСМП – Червен бряг. След катастрофата е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл.346, ал.2, т.1 от НК, чл.343, ал.1 бук. „а“ от НК и чл.343 „б“ ал.3 от НК. Сезирана е РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

На 12 юни 2022 година в 2 часа на булевард „Георги Кочев“ на паркинг пред жилищен блок е установен 28-годишен, в момент на чупене на огледало на „Пежо 407“. До задържането той е нанесъл щети на двете станични огледала, странично предно стъкло и е срязъл предна дясна гума на лекия автомобил. На място е извършен оглед. Иззет е 30-сантиметров кухненски нож. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Изясняват се мотивите за престъплението. Уведомен е районен прокурор за престъпление по чл. 216, ал.1 от НК Продължава работата разследващ полицай.

На 10 юни 2022 година в Мечка е спрян лек автомобил „Хонда“, управляван от 48-годишен. При извършената проверка на водача с техническо средство алкотест „Дрегер 7510“, уредът е отчел положителен резултат – над 1.2 промила в издишания въздух. Издаден е талон за кръвна проба. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен. Работа продължава разследващ полицай.
На 12 юни 2022 година около 1:50 часа в Червен бряг на улица „Антим I „ е спрян автомобил „Фолксваген Пасат“. Установено е, че водачът – 38-годишен от ловешкото Старо село, е зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Пробата е взета с техническо средство „Дрегер алкотест 7510“ . Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен и работата продължава разследващ полицай.

На 10 юни 2022 година около 13:30 часа на улица „Осогово“ в Плевен при проверка и личен обиск в 17-годишен е намерено политиленово пакетче с размери 4/3 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. По данни на младежа веществото е 1 грам марихуана. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работата продължава.
Същия ден около 15:30 часа в областния град на улица „Катя Попова“ при извършена полицейска проверка и последвал личен обиск в 20-годишна плевенчанка е намерено хартиено топче с размери 3/2 см., съдържащо бяло кристалообразно вещество. По данни на жената веществото е около 0.5 грама пико. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Притежателката на наркотика е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата по случая продължава.

На 10 юни 2022 година в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на стоки с незаплатен акциз. За времето от 8 до 17 часа са извършени проверки на лица и търговски обекти. На кооперативен пазар на улица “Княз Александър Батенберг“ на търговска маса е установено, че 67-годишен жител на Буковлък, е изложил 13 полиетиленови плика с жълто – кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн, без акцизен бандерол. Общото тегло на иззетото е 11.5 килограма. За намерено количество е съставен констативен протокол. Работата продължава полицейски инспектор.
Същия ден около 19:30 часа в хода на специализираната операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – Плевен са извършили в Буковлък проверка в дома на 65-годишен. От пристройка са иззети 3 найлонови чувала със ситно нарязан тютюн, без необходимия български акцизен бандерол. За извършената проверки на адреса е съставен протокол по чл. 83 от ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Подобни новини

Back to top button