СоциалниСтранатаТърговия

На нова онлайн платформа можем да подадем сигнал за храни със спорно качество

От Сдружение „За достъпна и качествена храна“ е създадена нова онлайн платформа – www.zdkh.bg. Целта е да бъдат алармирани институциите за храни със спорно качество. За да подадат сигнал, потребителите трябва да въведат своите имена, имейл адрес и телефон. Предвидено е текстове поле, в което да се опишат нередностите, както и възможност за прикачване на снимка, включително и на касова бележка.
„Сдружението продължава да бъде добър контакт и комуникация между всички институции, ангажирани с гаранцията за достъпна, качествена и произведена от български производители храна“, посочи на представянето на платформата председателят на сдружението д-р Андрей Велчев. Той добави, че през последната година са направили почти 50 интервюта, като освен рубриките за разговори с производители и потребители, вече има и нова – за диалог с представители на браншовите организации.
„От първия път, когато депозирахме сигнал, до момента няма изчерпателен, ясен и категоричен отговор защо във веригите продължават да се продават некачествени, основно млечни, продукти“, каза Велчев. По думите му особено днес – във време на икономическа несигурност, качеството на стоките би трябвало да е гарантирано.

Подобни новини

Back to top button