ИзкуствоСвета

Малките художници с престижни награди от Международен конкурс в Словения

Три деца от арт школа „Колорит“ станаха носители на най-високото отличие „Специална награда за признание“ на 25-тия Международен конкурс „От света на играчките“ в Словения, научаваме от Майя Ананиева – ръководител на „Колорит“. Наградата е присъдена на Дария Декова на шест години, на седемгодишния Васил Танев Лео и на София Младенова на дванадесет години.
Организаторите на конкурса “HERMAN GALLERY” са отпечатали като пощенска картичка с логото на галерията и името на детето, носител на Специална награда. На тридесет и две деца от школа „Колорит“ е присъден „Диплом за принос“. Наградените творби остават във фонда на Музея за най-нова история в град Целе.

Дария печели престижната награда с живописната си творба “Любимата ми играчка – Еднорог“. Васил, който живее в Мадрид и се обучава онлайн в школата, получава своята специална награда за творбата „Обичам приказни играчки“, а София печели с рисунката „Спомен за детството“.
Конкурсът е адресиран до деца от цял свят на възраст от 6 до 12 години. Ръководителят на арт школа „Колорит“ Майя Ананиева споделя, че тези награди отразяват уникалното творческо присъствие на плевенската школа в този международен форум.

Подобни новини

Back to top button