Полиция

От бюлетина на МВР – Катастрофи с един загинал и двама ранени, опожарени ниви и апартамент

На 21 юни 2022 година в 14:32 часа в полицията е съобщено за катастрофа на пътя между Победа и Подем. На място е установено, че водачът на „Фолксваген Туарег“ – 37-годишен от Кнежа, е предприел изпреварване и се е блъснал в товарен автомобил „Волво“. Зад волана на камиона е 55-годишен от Плевен. Товарният автомобил е правил ляв завой за навлизане на земен път към полето. При инцидента са пострадали 37-годишният шофьор и 38-годишна от Плевен – пътник в лекия автомобил. Оказана им е медицинска помощ и са настанени за лечение в „Отделение по неврохирургия“ в болнично заведение в Плевен. Водачите и на двата автомобила са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. Екип на У ПБЗН – Долна Митрополия е разчистил маслен разлив на пътното платно след произшествието. По случая е образувано досъдебно производство. Сезирана е РП – Плевен.

На 21 юни 2022 година около 15:40 часа от ЕЕН 112 в полицията е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие на пътя между Еница и Лазарово. Незабавно са изпратени полицейски служители, служители от РСПБЗН – Кнежа и екип на ФСМП – Кнежа. Извършен е оглед. Установено е, че по време на движение при маневра завой на дясно, ремарке на товарен автомобил „ДАФ“, натоварено със 11700 кг. метални елементи се е откачило от влекача. После е продължило движението си направо. Навлязло е в насрещна пътна лента и е блъснало правилно движещ се лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 55-годишен от Бяла Слатина. Вследствие на сблъсъка шофьорът на лекия автомобил е починал на място. Екип на РСПБЗН – Кнежа е извадил тялото от огънатите ламарини, което е приведено за аутопсия. Водачът на товарния автомобил – 24-годишен от Червен бряг, е изпробван с техническо средство за алкохол, като пробата е отрицателна. Издаден му е талон и е взета кръвна проба във ФСМП – Кнежа за лабораторен анализ за употреба на наркотични вещества. Уведомен е дежурен прокурор от ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

На 21 юни 2022 година огнеборци от районната служба в Левски са спасили 450 дка с посеви в землището на Одърне. Сигнал за пожара е постъпил в 11:16 часа. Незабавно за потушаване на пламъците са изпратени служители с един автомобил. Съдействие с хора и техника за овладяването на пожара е оказано от ЗКПУ „Обединение 93“ в Одърне.

На 21 юни 2022 година в 15:09 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в житен блок в землището на Крушовене. До пристигането на спасителния екип на У ПБЗН – Долна Митрополия са изгорели посеви пшеница 110 дка. Спасени са 50 дка.

На 22 юни 2022 година в 2:29 часа в РС ПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в апартамент в ж.к „Дружба“. Незабавно са изпратени служители с един автомобил са погасяване на пламъците. При огледа е установено, че огънят е тръгнал от кухненско помещение и е възникнал при неправилно ползване на нагревателни уреди. Унищожени са ел.котлон; ширма; микровълнова; кухненско обзавеждане и са опушени стени 200 кв.м. Няма пострадали хора.

Подобни новини

Back to top button