ИзкуствоЛичностиОбразованиеСвета

Майя Ананиева с наградата за най-добър арт педагог на Международна младежка художествена изложба

Майя Ананиева стана носител на най-високото отличие за арт педагог на 24-тата Международна младежка художествена изложба „Nova Zagora 2022“. Жури с председател професор Марин Добрев е присъдило единствената награда „Диплом за най-добър преподавател на името на професор Стоян Стоянов“, на художествения ръководител на арт школа „Колорит“, както и „Награда за колекция“ и „Диплом за преподавател“. Трите награди са присъдени за изключителната колекция от творби и принос към международния арт форум.
Тази година в конкурса са взели участие художествени школи и училища по изкуствата от 32 страни от различни континенти. За индивидуални творчески постижения с „Почетна награда“ са отличени шест деца от арт школа „Колорит“ – Алекса Димитрова, Борис Кръстев, Ивайла Петкова, Натали Йотова, Радост Рангелова и София Младенова.

Международната младежка изложба е експонирана в залите на Художествена галерия “Руси Крабиберов“ в Нова Загора. Организатори на конкурса са „Сдружение Нова Загора“ и Студио за изобразително изкуство „Дъга“.
Майя Ананиева споделя, че за нея тази награда е чест и високо професионално признание, получена в много силна конкуренция. Тя споделя престижното отличие със своите невероятни ученици от арт школа „Колорит“.

Подобни новини

Back to top button