Водещи новиниОбществоОбщинска и държавна администрацияПолитика

(допълнена) Плевен има нов областен управител

В различни периоди от време той е свързан с РЗС, с „Глас народен“, с ВМРО и с „Подем“

С решение на Министерския съвет е освободен от поста областният управител на Плевен – Иван Янчев. Със същото правителствено решение Крум Пенчев е назначен за областен управител на областта. 
В решението е посочено, че Крум Пенчев има придобито висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“ по няколко специалности, в т.ч. по специалността „Финанси“, притежава управленски опит от частния сектор, както и професионален опит в осъществяване на преподавателска дейност.
Справка в ЦИК показва, че новият областен управител на Плевен участва в последните три кампании за местни избори в Плевен. През 2011 година партията на Яне Янев – РЗС издига Крум Пенчев за кандидат за кмет на Плевен. На местните избори през 2015 година Крум Пенчев е кандидат за общински съветник в листата на ПП „Глас народен“ под номер 6. През 2019 година Пенчев е отново кандидат за общински съветник – този път в листата на ВМРО-БНД под номер 15.
От март 2018 година новият областен управител на Плевен е в националното ръководство на партия „Подем“ на Христофор Дочев и Александър Богданов.
Снимка: ДАРИК/Люба Нинова

Подобни новини

Back to top button