Бедствия и аварииЕкологияОбществоПолиция

Започнаха летните пожари на полето

На 24 юни около 17:35 часа при пожар в житен блок в землището край Левски  изгоряха 250 дка пшеница. Бързата реакция на огнеборци от РСПБЗН – Левски е спасила 250 дка. Съдействие за овладяването на пламъците е оказано от  ЗК „Детелина“ гр.Левски с два трактора. Причината за произшествието е  в процес на установяване.

На 24 юни в 18:14 часа в Оперативния център при  РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в балопреса в село Обнова. Предполагаемата причина за инцидента е  техническа неизправност. Пожарът унищожава окосено и балирано сено – фураж 30 бали. В пожарогасенето са участвали служители от РСПБЗН – Левски с един автомобил.
 
На 26 юни в 18:30 часа от РС ПБЗН – Никопол е потърсено съдействие за потушаване на пожар в нива с ечемик в землището на село Въбел. Причините за произшествието са  в процес на установяване. Инцидентът е станал по време на жътва. Унищожени са посеви ечемик 30 дка и фураж окосен 30 дка. Спасени са  посеви 100 дка.

На 26 юни 2022 година в 08.30 часа в полицията в Долни Дъбник е получен сигнал, че за времето от 00.00 часа до 05.00 часа е изгоряла 15 дка нива. Нивата е била засята с пшеница. Инцидентът е станал в землището на село Славовица, местността „Старо село“ . Местопроизшествието е посетено от група в състав полицейски служители и пожаротехничски експерт. Извършен е оглед. Установено е, че са изгорели 13дка пшеница, с което са нанесени щети около 3900 лв. Причините за произшествието са в процес на установяване. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Работата продължава.

Подобни новини

Back to top button