Полиция

От бюлетина на МВР – побой, кражба на пари и злато, наркотици, пиян шофьор, незаконен тютюн

Задържан е 24-годишен за нанесен побой над 26-годишен в Обнова. Сигналът за инцидента е постъпил в РУ Левски на 26 юни 2022 година около 1:20 часа, че неизвестен е нанесъл телесна повреда на 26-годишен на паркинг пред заведение в селото. Нападателят с удар в лицето е травмирал дясното око на пострадалия. Наложила се е спешна хирургическа интервенция в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.1 от НК. След проведени незабавни оперативни действия от служители на РУ Левски е задържан 24-годишен от град Славяново, извършител на побоя. За случая е уведомен прокурор при РП – Плевен. Изясняват се мотивите за деянието. Работата по документиране на престъплението продължава разследващ полицай.

На 26 юни 2022 година в 23:10 часа в Първо РУ- Плевен е подаден сигнал за извършена кражба от каса в частен дом в Пордим. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед. Изяснено е, че за времето от 22:20 до 23 часа на 26 юни е проникнато чрез отключване на външна входна врата на къщата и от втория етаж, чрез неустановено техническо средство (подбран или подправен ключ) е отключена метална каса. По информация на собственика са откраднати 30 000 лева, 1500 евро и златни накити, неустановен грамаж. Образувано е досъдебно производство и е сезирана РП – Плевен. По случая има заподозрян. Задържан е 32-годишен от същия град. За престъпление по чл.195, ал.1, т.3 във връзка с чл.194, ал.1 от НК работата продължава разследващ полицай.

За притежаване на наркотици в Плевен е задържан 34-годишен. Проверката е извършена на 27 юни 2022 година в 16:30 часа на улица „Никола Д. Петков“. 34-годишният е предал полиетиленов свитък с неправилна форма, съдържащ бяло кристалообразно вещество с приблизително тегло около 1 грам по негови данни „пико“ (метамфетамин). Съдържанието е предадено за лабораторна обработка. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3,т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 27 юни 2021 година служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен и 01 РУ- Плевен са провели специализирана полицейска операция. Около 19:20 часа на основание чл. 83 от ЗМВР са извършили проверки в Буковлък. В стопанска постройка в частен имот са установени 37-годишен и 19-годишен в процес на рязане, с помощта на електрическа машина, на тютюневи листа. Немерени са чували, съдържащи жълто-кафява листна маса, купчина жълто-кафява листна маса, наподобяващи по цвят и мирис на тютюн в непосредствена близост до машината, бали с тютюневи листа, газови бутилки и свързани към тях работещи газови горелки. Съставен е протокол. За случая са уведомени дежурен разследващ полицай при ОДМВР – Плевен и дежурен прокурор в РП – Плевен. Иззети са около 65 килограма нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяващи по цвят и мирис на тютюн, електрическа машина и две бали с тютюневи листа с общо тегло около 40 кг. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Работата продължава.

На 27 юни 2022 година в 20:30 часа в ж.к „Сторгозия“ е проверен лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 49-годишен плевенчанин. Алкотестът на водача е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е дал кръвна проба за изследване. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Подобни новини

Back to top button