ИзкуствоОбразованиеСвета

Пет „Гран При“ и „Златна купа“, и 36 почетни медала от арт фестивал в Израел за децата от „Колорит“

Рекорден брой награди спечелиха малките художници от арт школа „Колорит“ в Международния онлайн арт фестивал „Българска душа на Святата земя“ – Израел 2022 в раздел „Изобразително изкуство“, информира ръководителят на школа „Колорит“ Майя Ананиева. Пет са носителите на “ Гран При“ и „Златна купа“ – най-високото отличие на арт форума – Дивна Обретенова, Катрин Илиева, Лилия Янкова, Ралица Савчева и Павел Симеонов. Със „Златен почетен медал“ са наградени 36 деца. На Майя Ананиева – художествен ръководител на арт школа „Колорит“ е присъдена почетна награда „Диплом за арт педагог с наградени ученици“.

Плевенските деца са пресъздали в своите творби красота на орнаментиката и неповторимата цветност на българските национални костюми, на уникалната красота на старата българска архитектура, както и богатството и изобилието на българската трапеза.
Организатор на международния онлайн форум е Арт Салон „СЕЛИ“ под егидата на Цвика Брот – Кмет на град Бат ЯМ в Израел. Майя Ананиева споделя, че това е изключителен успех и признание за усърдния и вдъхновен творчески труд на децата от школата и на нея като арт педагог.

Подобни новини

Back to top button